Region

Krivokapić: Članstvom u NATO-u ispunjen jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2021

-

09:51

Krivokapić: Članstvom u NATO-u ispunjen jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta
Krivokapić: Članstvom u NATO-u ispunjen jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je povodom četvrte godišnjice od učlanjenja te zemlje u NATO, da je uveren da sve ono što Crna Gora radi u okviru NATO agende, jača poziciju države i olakšava njen put ka Evropskoj uniji.

Krivokapić je istakao da je članstvom Crne Gore u NATO-u ispunjen jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta i trajno osigurano mesto u evroatlantskoj porodici država, prenosi RTCG.

Istakao je da se vlada na početku mandata obavezala da će nastaviti da jača crnogorski doprinos NATO-u.

"Uveren sam da sve ono što radimo u okviru naše NATO agende, jača poziciju Crne Gore i olakšava njen put ka Evropskoj uniji što je potvrđeno i iskustvom nekih članica EU. Integraciju u EU i članstvo u NATO vidim kao "jedan isti put“ na kom se teži identičnim vrednostima – demokratiji, ljudskim pravima, individualnim slobodama, vladavini prava", rekao je Krivokapić

Crnogorski premijer je rekao da se država angažuje u nastojanju da se "omogući bezbedno okruženje i sloboda kretanja za sve ljude na Kosovu, u skladu sa rezolucijom Ujedinjenih nacija 1244, koja definiše mandat NATO-a".

"Da je Crna Gora sigurna i stabilna važna je poruka za sve naše građane, za one koji nameravaju da je posete, ili ovde investiraju i započnu biznis. Svi napori Vlade koju predstavljam su usmereni ka tom cilju", rekao je Krivokapić, prenosi RTCG.

Pre Krivokapića, povodom godišnjice članstva u NATO savezu oglasio se i predsednik Crne Gore Milo Đukanović koji je naveo  da Crna Gora ostaje pouzdan saveznik i partner.

Komentari (0)

Evropa