Region

Veliko nevreme u Dalmaciji: Pijavica nosila sve pred sobom, bacala kontejnere i čupala tende, padao i grad (VIDEO)

Komentari

Autor: Dalmacija Danas, Index.hr

07/02/2022

-

18:47

Veliko nevreme u Dalmaciji: Pijavica nosila sve pred sobom, bacala kontejnere i čupala tende, padao i grad (VIDEO)
Veliko nevreme u Dalmaciji: Pijavica nosila sve pred sobom, bacala kontejnere i čupala tende, padao i grad (VIDEO) - Copyright Prinskrin/Youtube/Grgur Grisogono

veličina teksta

Aa Aa

Hladan front koji je danas zahvatio Jadran doneo je u nekim mestima u Hrvatskoj grad, a na većim nadmorskim visinama pao je i sneg. Dalmaciju je zahvatila kiša, a u severnijim delovima zabeleženo je i snažno nevreme, javlja Dalmacija Danas. 

Šire benkovačko područje danas nešto pre podne zahvatilo je jako nevreme. Najgore je bilo u novom naselju u Miranjama, gde je vetar nosio sve pred sobom, javlja HRT.

Na snimcima koji su objavljeni mogu se videti čak i pijavice.

"Šteta je ogromna, kod mene i na još petnaestak objekata kuda je ta pijavica naišla. Dizalo je krovove i crep. Na ovoj južnoj strani gotovo da nema nikoga kome nije poparao crep", ispričao je za HRT stanovnik Miranja Žarko Čuljak.

Povređenih osoba nije bilo, ali je stanovnicima napravljena materijalna šteta. Vetar je nosio crepove s krovova, oštetio nekoliko vozila, bacao kontejnere, čupao tende, a jednoj porodici čak i razbio ulazna vrata i napravio znatnu materijalnu štetu.

Između 12:30 i 13 sati jako nevreme zahvatilo je i šire splitsko područje. Dok je iznad 500 metara pao sneg, niže je bilo obilnog grada. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa