Region

Tragedija u Kninu, beživotno telo dečaka pronađeno u automobilu

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2021

-

21:21

Tragedija u Kninu, beživotno telo dečaka pronađeno u automobilu
Tragedija u Kninu, beživotno telo dečaka pronađeno u automobilu - Copyright AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Beživotno telo detata pronađeno je danas popodne u parkiranom automobilu u Kninu.

"Iza 15 sati Šibenska policija dobila je dojavu da je u Kninu u automobilu dete bez svesti. Nažalost utvrđeno je da je maloletna osoba preminula. O tragediji ne možemo dati više informacija", izjavio je za medije portparol šibenske policije Šime Pavić, prenosi Večernji hr.

Otac zaboravio dete da odvede u vrtić?

Kako pišu hrvatski mediji, otac je dečaka zaboravio da odvede u vrtić, te je on ostao zaključan u kolima od jutra do 15 sati.

Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, pre nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić.

Oko 15 sati majka je došla po dečaka u vrtić, gde su joj rekli da dečak nije ni dolazio, prenosi Index.hr.

Ona je nazvala supruga, ali je on bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću pa su bili pregledani i snimci nadzornih kamera.

Kada je shvatio da dečak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, ali dečaku nije bilo spasa, piše Index.

Oko 16 sati stigle su i hitne službe, koje su i konstatovale smrt dečaka, a policija je započela uviđaj koji bi trebalo da rasvetli sve detalje tragedije. Nad ocem dečaka policija sada provodi kriminalističko istraživanje.

Mogući uzroci tragedije

Temperatura je u Kninu danas išla preko 28 stepeni Celzijevih u hladu, a kako je takvo vozilo bilo dugo vremena na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti strahovito može porasti i dete može da dehidrira.

U blizini mesta gde je automobil bio parkiran obavljaju se radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, te niko nije mogao da primeti dete. Možda se dete i probudilo pa zvalo, ali niko zbog buke strojeva i nije mogao da ga čuje, prenosi Šibenički.hr.

U Kninu će sutra biti proglašen dan žalosti, prenose mediji.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Evropa