Region

Požari u kolašinskim selima i dalje nisu lokalizovani: Šteta je velika, posao vatrogasaca otežavaju uski putevi

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2022

-

10:27

Požari u kolašinskim selima i dalje nisu lokalizovani: Šteta je velika, posao vatrogasaca otežavaju uski putevi
Vatrogasno vozilo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Požari, koji od subote ugrožavaju više kolašinskih sela još nisu stavljeni pod kontrolu i napravili su veliku štetu, ali poslednje informacije ohrabruju, izjavio je komandir kolašinske Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović.

Prema poslednjim informacijama kojima raspolaže, Darmanović kaže da više nema ugroženih kuća.

"Iz sela Ocka gora sam saznao da su meštani, koji su se dobro organizovali, uspeli da odbrane nekoliko kuća", naveo je Darmanović u izjavi za emisiju "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG.

Požare, kazao je, gase dve ekipe sa dva vozila kolašinske Službe zaštite i spašavanja i još dve ekipe iz Podgorice, kao i avio-helikopterska jedinica Vojske Crne Gore.

"Danas ćemo gasiti požare sa istim tim kapacitetima. Ovde je problem što su seoski putevi uski i preko jednog vozila na jednom putu teško da bi se moglo funkcionisati", objasnio je Darmanović.

Dodao je da se u gašenje juče angažovalo i dosta meštana.

"Mi smo premoreni, Služba zaštite i spašavanja ima svega 12 zaposlenih, koji se bave ovim poslom", kaže Darmanović i poručuje da je šteta ogromna, uništene su velike površine šume, a objekti koji su izgoreli su, kako kaže, bili nenastanjeni.

Precizni podaci ošteti biće sagledan nakon što požar bude ugašen.

Komentari (0)

Evropa