Region

Uhapšena dva lica u Republici Srpskoj, sumnja se da su učestvovali u ubistvu načelnika policije u Prijedoru

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2022

-

22:48

Uhapšena dva lica u Republici Srpskoj, sumnja se da su učestvovali u ubistvu načelnika policije u Prijedoru
Policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su noćas u Banjaluci dva lica za koja se sumnja da su učestvovali u ubistvu Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije Prijedor, potvrdio je za RTRS direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Ta lica su trenutno na kriminalističkoj obradi, a obavešteno je i tužilaštvo u Prijedoru i Republičko javno tužilaštvo.

"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske noćas su, u okviru istrage ubistva policijskog službenika Radenka Bašića, izvršili više pretresa na više lokacija i priveli više lica na području Banjaluke. Među licima koji su privedeni su dva lica koja se dovode u direktnu vezu sa izvršenjem krivičnog dela teško ubistvo policijskog službenika", naveo je u saopštenju MUP Republike Srpske.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Dodik: U Republici Srpskoj neće vladati bezakonje

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Policiji Republike Srpske na hapšenju nalogodavaca i osumnjičenih za ubistvo Bašića.

"Informisan sam da je reč o licima za koja je Policija RS odmah posumnjala da su počinioci, jer su brzo došli do sumnje ko je i nalogodavac i šta je motiv", rekao je Dodik za Srnu, prenosi RTRS.

On je istakao da je ova akcija dokaz da u Republici Srpskoj neće vladati bezakonje, da niko nije iznad države i da će svako ko počini ovakvo ili bilo koje krivično đelo odgovarati.

"Porodici ubijenog policajca niko ne može nadoknaditi gubitak, ali on bi svakako bio strašniji da ubice nisu otkrivene i uhapšene", naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

Komentari (0)

Evropa