Region

Vlada Crne Gore raspustila Skupštinu opštine Budva

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2022

-

22:59

Vlada Crne Gore raspustila Skupštinu opštine Budva
Vlada Crne Gore raspustila Skupštinu opštine Budva - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska vlada donela je odluku o raspuštanju Skupštine opštine Budva a funkciju lokalnog parlamenta do njenog konstituisanja vršiće Odbor poverenika.

Odluka je objavljena na sajtu Vlade, a stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu, prenose Vijesti.

"Odredbama člana 185 Zakona o lokalnoj samoupravi propisano je da će Vlada Crne Gore, u slučaju kada skupština opštine duže od šest meseci ne održava sednice, ne izvršava odluke nadležnih sudova ili ne izvršava zakonom utvrđene obaveze čime se onemogućava ostvarivanje prava građana ili nanosi znatna materijalna šteta, upozoriti skupštinu da, u određenom roku, obezbedi ostvarivanje svojih funkcija, odnosno izvrši zakonom utvrđene obaveze", navodi se u obrazloženju.

Na osnovu navedenog ovlašćenja, a s obzirom da Skupština opštine Budva ne vrši svoju funkciju već duži vremenski period (poslednja 8. sednica SO Budva okončana je 29. jula 2021. godine), čime se narušavaju interesi građana na području ove opštine, Vlada je na sednici od 3. marta upozorila Skupštinu opštine Budva da u roku od deset dana održi sednicu.

Imajući u vidu da i nakon upozorenja Vlade Skupština opštine Budva nije održala sednicu na predlog Ministarstva javne uprave Vlada je ocenila da su se stekli uslovi za raspuštanje Skupštine opštine Budva.

Komentari (0)

Evropa