Region

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2022

-

09:32

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju - Copyright EPA/GEORGI LICOVSKI

veličina teksta

Aa Aa

Prvoosumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota uhapšen je sinoć i određen mu je 30-dnevni pritvor u skopskom zatvoru Šutka, piše skopski "Slobodni pečat".

Ministarstvo unutrašnjih poslova je jutros obavestilo Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju da je slobode lišen A.G., koji je tražen na osnovu Naredbe za sprovođenje istražnog postupka za krivično delo ubistva.

Osumnjičeni se predao policiji u Skoplju, a na predlog tužilaštva njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana. Za Georgijevskim je bila raspisana međunarodna poternica jer postoji osnovana sumnja da je izvršilac ubistva.

Ubistvo se dogodilo prošle sedmice ispred noćnog kluba "Privilidž" u gradskom parku u Skoplju. Tot je zadobio tom prilikom snažan udarac, a kasnije je preminuo u bolnici.

Skopski mediji pišu da je Georgijevski od ranije poznat policiji i da je bio povezan sa proizvodnjom i prodajom narkotika. U pritvoru su i drugo dvoje osumnjičenih za ubistvo Denisa Tota. Reč je o devojci od 19 godina i mladiću od 22 godine.

Na snimcima nadzornih kamera vidi se da su njih troje udarali rukometaša ispred diskoteke, gde je zadobio povrede, od kojih je kasnije preminuo.

Komentari (0)

Evropa