Region

Gradonačelnik Stolca proglasio stanje prirodne nesreće

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2022

-

14:18

Gradonačelnik Stolca proglasio stanje prirodne nesreće
Gradonačelnik Stolca proglasio stanje prirodne nesreće - Copyright Printscreen/RTRS vijesti, Facebook.com/Bljesak.info

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Stolca Stjepan Bošković proglasio je stanje prirodne nesreće, nakon nekoliko zemljotresa koji su pogodili Hercegovinu, a u kojim je poginula 27-godišnja Elmira Sefo iz ove opštine.

Bošković je zadužio nadležni gradski štab da proceni nastalu štetu.

Iz Operetivnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je da je na području Stolca do sada 90 građana prijavilo materijalnu štetu na stambenim objektima, stanovima i porodičnim kućama, prenosi RTRS.

Pripadnici Dobrovoljne vatrogasne jedinice Stolac i Komunalno preduzeće nastavili su sa uklanjanjem porušenih dimnjaka, crepa i čišćenja gradskih ulica.

Iz Civilne zaštite objavljeno je i da je u Čapljini završena sanacija dimnjaka i popravka krovova na sedam stambenih zgrada i na 54 porodične kuće.

Nakon zemljotresa i u Mostaru je na više lokacije uklanjano kamenje sa puteva, kao i sa obrušenih fasada u Titovoj ulici, naveli su iz Civilne zaštite HNK.

Zemljotres od 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je u petak 22. aprila u 23:07 časova region Berkovića, a osetio se u svim opštinama istočne Hercegovine, kao i u regionu.

Osim u Stolcu velika materijalna šteta pričinjena je i na objektima u Čapljini.

Komentari (0)

Evropa