Region

Cvijanović: Sankcije Velike Britanije me uveravaju da postupam ispravno

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

08:43

Cvijanović: Sankcije Velike Britanije me uveravaju da postupam ispravno
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da je sankcije, koje joj je uvela Velika Britanija, dodatno uveravaju da je ispravno sve ono što radi u RS, ali i BiH.

Cvijanović je navela da su sankcije "došle kao rezultat toga što poštuje institucije i Ustav", prenosi RTRS.

Ona je odbacila kao lažnu tvrdnju da je, zajedno sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, pretnja za mir i stabilnost i naglasila da oboje spadaju u red političara koji pozivaju na mir i solidarnost i trude se da pokažu da su odnosi u regionu puno bolji.

"Jedna od još većih laži jeste kako mi radimo nešto u Republici Srpskoj po nalogu predsednika Ruske federacije Vladimira Putina. Mislim da su iskoristili globalnu histeriju i pokušaju da nas sa mikro plana prebace na makro plan, da bi to bolje zvučalo", navela je Cvijanović.

Predsednica RS je ponovila da ne krši Dejtonski sporazum, već ga zagovara, a da ga krše oni koji su ga izmenili, izvitoperili ili ga tumače na različite načine.

"U mom stvarnom i političkom životu se ništa nije promenilo. Uverena sam da treba da se držim Ustava i to ću uvek raditi i kao građanin, a posebno kao neko ko ima i dodatnu obavezu da se tako ponaša zbog funkcije koju obavlja", navela je Cvijanović.

Kaže da su razlozi za sankcije Velike Britanije lažni, kao i da su optužbe koje su tamo navedene apsolutna laž.

"To što neko kaže kako podrivate ustavni poredak ili legitimitet institucija BiH, apsolutno nije tačno", rekla je Cvijanović.

Ona smatra da je na delu bezobrazna zamena i politička igra i poručuje da je njena politička poruka i stav da uvek treba razgovarati.

"I sad mislim da mi je važnije da razgovaram sa Srbima, Hrvatima, Bošnjacima i ostalima u ovoj zemlji, nego da razgovaram sa strancima. Ali, oni su ti koji ne žele dijalog i koji šalju poruke bošnjačkim političarima da ne treba da pričaju sa predstavnicima Republike Srpske. Ne znam zašto je to tako", navela je Cvijanović.

Ocenila je i da su zlonamerne priče o sukobu između nje i Dodika.

"Među nama nema nikakvih animoziteta, mi smo sami to dovoljno potvrdili. Mislim da smo ljudi koji se politički odlično razumiju, a da smo kroz godine zajedničkog rada razvili i neku vrstu prijateljstva", zaključila je predsednica RS.

Komentari (0)

Evropa