Region

Veliki požar u fabrici za proizvodnju stiropora u Bihaću, dim vidljiv kilometrima dalje

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2022

-

09:41

Veliki požar u fabrici za proizvodnju stiropora u Bihaću, dim vidljiv kilometrima dalje
Veliki požar u fabrici za proizvodnju stiropora u Bihaću, dim vidljiv kilometrima dalje - Copyright TANJUG/ SRNA/ OGNJEN BEGOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Veliki požar u Bihaću zahvatio je fabriku austrijske firme Austrotherm koja se bavi proizvodnjom stiropora, a u kojoj je zaposleno nekoliko stotina radnika.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović potvrdio je za portal Klix.ba da je jutros došlo do velikog požara u naselju Kamenica u austrijskoj kompaniji i da su vatrogasne i policijske ekipe na terenu.

“Nemamo nikakvih detalja o nastanku i uzroku požara. Nije još poznato ni da li ima povređenih, a to će se znati nakon što se obuzda vatra i uradi uviđaj”, naveo je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Za sada nema informacija o povređenima, a mediji prenose da se crni dim vidi kilometrima daleko.

Nadležni su pozvali stanovnike okolnih naselja da bez preke potrebe izbegavaju boravak na otvorenom. Zbog velike količine dima pozvani su stanovnici naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zatvore prozore na svojim kućama i ostalim objektima stanovanja.

 

 

Komentari (0)

Evropa