Region

Hrvatska policija: Jedanaest lažnih dojava o bombi u Zagrebu

Komentari

Autor: Index

12/06/2022

-

19:07

Hrvatska policija: Jedanaest lažnih dojava o  bombi u Zagrebu
Hrvatska policija: Jedanaest lažnih dojava o bombi u Zagrebu - Copyright Tanjug/Foto HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska policija oglasila se povodom dojavama o bombama na 11 razlčitih lokacija u Zagrebu i istakla da su svi slučajevi bili lažni – nije bilo bombi.

"Povodom ranije objavljenog saopštenja o primljenim dojavama, obaveštavamo vas da je u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka dobila je ukupno 11 dojava o mogućim eksplozivnim napravama u više tržnih centara i drugih javnih objekata na području Grada Zagreba u Preradovićevoj ulici, Škorpikovoj ulica, Ljubljanskoj ulica, u Jankomiru, u ulici Vice Vukovoj, na Rudeškoj cesti, u ulici Rudolfa Kolaka, na Slavonskoj aveniji, na Cvjetnom trgu kao i na području Zaprešića u Zaprešićkoj ulici i u ulici Alfreda Nobele", saopštila je policija, prenosi Index.

Policijska uprava zagrebačka je odmah po prijemu prijava kontaktirala odgovorna lica navedenih objekata i u koordinaciji sa službenicima Uprave policije, kako se navodi, pokrenula kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti u vezi sa zaprimljenim prijavama.

Sve dojave lažne

Dosadašnje mere i radnje nisu potvrdile istinitost pristiglih prijava.

Policija izuzetno ozbiljno i sa oprezom shvata svaku dobijenu informaciju ili prijavu o mogućim eksplozivnim napravama i vrši se hitna provera na terenu, kao što je to bio slučaj i ovde, stoji u saopštenju.

"I dalje ćemo biti u kontaktu sa službama zaduženim za obezbeđenje ovih objekata, kako bismo skrenuli pažnju na samozaštitno ponašanje i oprez, kao i blagovremeno prijavljivanje bilo kakvih sumnjivih predmeta ili lica", poručuju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa