Region

Knežević: Temeljni ugovor sa CPC bio bi fiktivni i nepostojeći

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2022

-

23:48

Knežević: Temeljni ugovor sa CPC bio bi fiktivni i nepostojeći
Knežević: Temeljni ugovor sa CPC bio bi fiktivni i nepostojeći - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević odbacio je večeras mogućnost da istovremeno budu potpisani temeljni ugovori sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i nekanonskom Crnogorskom pravoslavnom crkvom (CPC).

"To bi bio okidač zašto ova vlada ne bi trebalo da opstane više od mesec-dva dana", rekao je Knežević.

Što se Demokratskog fronta tiče, rekao je, eventualni ugovor sa CPC bio bi fiktivni i nepostojeći. Gostujući na podgoričkoj Adria TV, on je precizirao da "CPC nije uređena u pravnom sistemu Crne Gore već u policijskoj stanici na Cetinju".

Govoreći o članovima vlade iz SDP-a, kritičarima Temeljnog ugovora sa SPC, Knežević je rekao da će oni ostati u vladi i posle buke koju dižu zbog ovog pitanja.

Knežević je primetio da će se šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić "ohladiti do ujutru", jer, kako je rekao, on odlično zna da četiri eparhije predstavljaju sastavni deo Srpske pravoslavne crkve i da je patrijarh ili neko koga odredi on vlastan da potpiše Temeljni ugovor. Knežević je rekao da će biti veoma zanimljivo šta su sledeći potezi SDP-a i DPS-a.

"Imam utisak da su i Raško Konjević i Ranko Krivokapić delegirani od DPS-a i da su oni DPS-ovi ministri u vladi i mislim da će biti veoma interesantno ako Velibor Džomić bude ponovo krstio i Raška Konjevića, Ranka Krivokapića i Draginju Vuksanović jer će ovo biti jedan čin novorođenja i novokrštenja ministara iz SDP-a", rekao je Knežević i dodao:

"Znajući njihovu principijelnosot i znajući ih kao politčke gromade oni će i dalje ostati u vladi i neće napraviti ništa što bi poremetilo ono što su oni zatekli u kabinetima i što imaju u nadležnosti“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa