Region

U Španiji uhapšena kriminalna grupa sa 26 kila kokaina, RTCG: Sarađivali sa škaljarskim klanom

Komentari

Autor: RTCG

27/06/2022

-

19:37

U Španiji uhapšena kriminalna grupa sa 26 kila kokaina, RTCG: Sarađivali sa škaljarskim klanom
Španija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najaktivnijih kriminalnih organizacija u velikoj trgovini kokainom razbijena je na Kanarskim ostrvima, prenose španski mediji. U pitanju je grupa povezana s međunarodnim kriminalnim organizacijama. Kriminalna mreža imala je veze sa italijanskom mafijom u Kalabriji, "škaljarskim klanom" u Crnoj Gori i sa kartelima u Brazilu i Kolumbiji, piše RTCG.

Akciju su, prenosi "canarias7.es", uspešno izveli agenti Tima za organizovani kriminal i borbu protiv droge (EDOA) Civilne garde i agenti Jedinice za borbu protiv droge i organizovanog kriminala (UDICO) Nacionalne policije.

"Kriminalna organizacija je uspostavila nekoliko kanala za unošenje kokaina na Kanarski arhipelag i imala je važnu logistiku za distribuciju narkotika", piše u članku. 

Konačni rezultat nakon hapšenja i pretresa kuća ukazuje na osam uhapšenih, zaplenjeno je 26 kilograma kokaina, skoro 150.000 evra u gotovini, osam vozila, pet šifrovanih telefona, elektronski sigurnosni uređaj, kao i različiti alati i dokumentacija u vezi sa kriminalnim radnjama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa