Region

Zemljotres jačine 4,8 stepeni zabeležen kod Mostara, osetio se u Splitu i Dubrovniku

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Index.hr, Tanjug

30/06/2022

-

08:30

Zemljotres jačine 4,8 stepeni zabeležen kod Mostara, osetio se u Splitu i Dubrovniku
profimedia, Google Maps - Copyright profimedia, Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Zemljotres jačine 4,8 stepeni Rihterove skale pogodio je jutros Bosnu i Hercegovinu, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar. Epicentar je bio deset kilometara od Širokog Brijega i 24 kilometra od Mostara.

Potres se osetio i u Splitu, Dubrovniku i Makarskoj, javljaju ljudi na stranici EMSC-a. Dubrovnik i Split su od epicentra udaljeni oko 100 kilometara, Makarska oko 50 kilometara.

Direktor Uprave civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke Drago Martinović rekao je da nisu imali prijave o povređenim osobama ni šteti na objektima na zemljotresom pogođenom području, čiji je epicentar bio kod Širokog Brijega.

"Do sada nije bilo prijava iz opštinskih štabova civilne zaštite", rekao je Martinović, prenela je Hina.

Prema navodima svedoka, podrhtavanje tla potrajalo je jutros desetak sekundi, a snažnije osetio zapadno od Širokog Brijega.

Hercegovinu je u aprilu pogodio zemljotres magnitude 6,1 po Rihteru, sa epicentrom u istočnoj Hercegovini. Tada je poginula 28-godišnjakinja kojoj je stena pala na kuću.

Podsetimo, u proteklih nekoliko dana zabeleženo je više zemljotresa i na području Hrvatske. Samo u subotu Seizmološke službe Republike Hrvatske zabeležile su četiri potresa s epicentrom kod ostrva Hvar, oko 20 kilometara južno od Makarske. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa