Region

Milanović: U neprijateljstvu smo sa Rusijom, ali ne tako aktivno kao druge zemlje

Komentari

Autor: Index

22/07/2022

-

16:46

Milanović: U neprijateljstvu smo sa Rusijom, ali ne tako aktivno kao druge zemlje
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

U neprijateljstvu smo s Rusijom, ali ne tako aktivno kao druge države, rekao je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović na objavu ruske vlade da je uvrstila Hrvatsku na spisak neprijateljskih zemalja.

"Nije ratno stanje, ali to traje već mesecima. Mi jesmo u neprijateljstvu s Rusijom. U tome učestvujemo ne tako aktivno kao druge države koje su de facto u ratu, da se ne bismo lagali. Ovo je vrlo opasna situacija koja preti da se razvije u nešto nesagledivo, nadam se da neće. Sad se mogu nadati, ne mogu ništa više", komentarisao je Milanović najnoviji potez Rusije prema Hrvatskoj. 

Ruska vlada dodala je Hrvatsku na svoj spisak neprijateljskih zemalja, protiv kojih se preduzimaju protivmere, zajedno sa Slovenijom, Grčkom, Danskom i Slovačkom, javila je ranije danas agencija RIA Novosti.

Hrvatska i Slovenija više ne mogu da zapošljavaju lokalno osoblje u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a Grčkoj je postavljeno ograničenje od 34 osobe, Danskoj 20, a Slovačkoj 16 osoba.

"Spisak koji je odobrila vlada nije konačan i, s obzirom na nastavak neprijateljskih akcija stranih država usmerenih protiv ruskih misija u inostranstvu, mogao bi se proširiti", navodi se u saopštenju ruske vlade.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa