Region

"Nova vremena su došla": Susret gradonačelnika Sarajeva i Banjaluke prvi put posle 28 godina

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2021

-

13:49

"Nova vremena su došla": Susret gradonačelnika Sarajeva i Banjaluke prvi put posle 28 godina
"Nova vremena su došla": Susret gradonačelnika Sarajeva i Banjaluke prvi put posle 28 godina - Copyright Wikipedia.org/Österreichisches Außenministerium, Wikipedia.org/Draško Stanivuković

veličina teksta

Aa Aa

Prvi put od izbora na funkcije gradonačelnika Banjaluke i Sarajeva i prvi put nakon 28 godina, sastali su se danas Draško Stanivuković i Benjamina Karić i dogovorili da će dva grada dobiti identične česme u znak prijateljstva.

To je izjavio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon sastanka sa Karićevom u gradu na Vrbasu.

Stanivuković je rekao novinarima nakon sastanka da je "pod jednom lepom ljudskom emocijom".

"Kad kažem da se 28 godina čekao susret dva gradonačelnika gradova koji su udaljeni tri sata vožnje, onda je logično da sam ponosan da sam domaćin jednog takvog susreta", rekao je Stanivuković.

On je kazao da su građani Banjaluke i Sarajeva birali nove ljude da donesu nova vremena.

"Pružio ruku Sarajevu"

"Nova vremena su došla, a prijateljstvo je imperativ", naglasio je Stanivuković i dodao da njegov grad ulaže u sve svetske zajednice i pomaže svim ljudima.

Najavio je skoru uzvratnu posetu Sarajevu, preneli su banjalučki mediji.

"Doćiću u Sarajevo, nadam se vrlo brzo u uzvratnu poseti", rekao je Stanivuković i dodao da će Banjaluka od Sarajeva kao znak prijateljstva dobiti dečje igralište.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić izavila je da dva najveća grada u BiH imaju mnogo sličnosti i zajedničkih stvari i da upravo zato, kako je rekla, ne treba uporno tražiti različitosti.

"Mi smo predstavnici mlade generacije političara koji žele da gledaju napred, koji bez obzira na različite stavove žele da sarađuju. Mi želimo da pokažemo da možemo drugačije od dosadašnje 30-godišnje politike koju gradonačelnik Stanivuković i ja nismo kreirali", rekla je Karićeva.

Ističe da ovakvi sastanci treba da postanu praksa.

"Gradonačelnici Sarajeva i Banjaluke treba da se sastaju čak i jednom mesečno, razgovaraju o zajedničkim projektima, dogovaraju zajedničke aktivnosti i predstavljaju nas Evropi i svetu", rekla je.

Zahvalila je na gostoprimstvu i na tome što je, kako je kazala, "graodnačelnik Stanivuković pružio ruku Sarajevu".

U očekivanju uzvratne poseete banjalučkog kolege, Karićeva je pozvala građane Sarajeva da posete Banjaluku.

Komentari (0)

Evropa