Region

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio predlog zakona o BiH – sankcije svima koji podrivaju Dejtonski sporazum

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2022

-

12:42

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio predlog zakona o BiH – sankcije svima koji podrivaju Dejtonski sporazum
Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio predlog zakona o BiH – sankcije svima koji podrivaju Dejtonski sporazum - Copyright AP Photo/Mariam Zuhaib

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je Predlog zakona o odvraćanju akcija destabilizacije u BiH, kojim su predviđene sankcije strancima koji podrivaju Dejtonski mirovni sporazum ili prete stabilnosti zemlje, objavio je američki Kongres.

Poslanica iz reda republikanaca, En Vagner, koja je predložila zakon o kojem treba da se izjasni i Senat, izjavila je da je pri izradi tog zakonskog rešenja sarađivala sa bošnjačkom zajednicom u Sent Luisu, prenosi Srna.

Vagner je rekla da je cilj tog predloga zakona da obezbedi neophodne mehanizme za borbu protiv korupcije u BiH, objavljeno je na sajtu Kongresa.

Vagner, koja je član Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma, rekla je da građani BiH trpe zbog političara koji žele da podele zemlju.

Taj zakon će zaštititi Dejtonski sporazum, očuvati decenije napretka posle užasnog rata i poslati poruku da SAD podržavaju mirnu, ujedinjenu i sigurniju BiH, rekla je Vagner.

Komentari (0)

Evropa