Region

Specijalno državno tužilaštvos sumnja da su carinici preuzeli kamion pun cigareta

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2022

-

14:41

Specijalno državno tužilaštvos sumnja da su carinici preuzeli kamion pun cigareta
Specijalno državno tužilaštvos sumnja da su carinici preuzeli kamion pun cigareta - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopštili su danas da postoji sumnja da su službenici Uprave prihoda i carina preuzeli i izveli kamion pun cigareta predviđenih za uništenje, te da se nisu uputili ka skladištu i fabrici u Nikšiću gde je cigarete trebalo da budu uništene.

Iz tog tužilaštva su naveli da već duže vreme, u saradnji sa Specijalnim policijskim ođeljenjem (SPO) i Agencijom za nacionalnu bezbednost (ANB), preduzimaju radnje u izviđanju u cilju otkrivanja lanca krijumčarenja cigareta koje su bile predviđene za uništenje, prenele su podgoričke "Vijesti".

Direktor crnogorske Uprave prihoda i carina Rade Milošević saopštio je ranije danas da nije priveden niti uhapšen u sinoćnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u Nikšiću.

Istakao je da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima, preneo je portal RTCG.

"Podržavam akciju SDT i policije u cilju rasvetljavanja ovog i svih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina i stojim na raspolaganju da pružim sve neophodne informacije u cilju rasvetljavanja potencijalnih nezakonitosti jer je to u zajedničkom interesu", naveo je Milošević u reagovanju.

Dodao je da razume da se informacije sa bombastičnim naslovima o njegovom hapšenju plasiraju medijima, jer, kako ocenjuje, to odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta.

"U svojim prethodnim izjavama koje se tiču šverca upravo sam ja nagovestio o kakvim se grupama radi i na šta su sve spremne da bi ponovo došle do zaplenjene robe", navedeno je u saopštenju.

Naglasio je da je sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom.

Komentari (0)

Evropa