Region

Dodik: Zelenski se ne pita šta Zapadni Balkan treba da radi

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2022

-

15:23

Dodik: Zelenski se ne pita šta Zapadni Balkan treba da radi
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ocenio je danas da "arogancija koju pokazuje predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima", i rekao je da da "sigurno nije neko ko treba da bude pitan o tome šta Zapadni Balkan treba ili ne treba da radi".

"Politički je nepristojno da on deli savete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali da sledimo", rekao je Dodik za Srnu.

Istakao je rekao da Zelenski "ima svoje koji ga simpatišu", ali da smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je "takvo bezočno sugerisanje" bez ikakvog osnova i da držanje predavanja o tome šta ko treba da čini "apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome".

"Čovek je umislio da može da drži predavanje svakom drugom i da ocenjuje ko je na ispravnom, a ko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopšte nije pitana", poručio je Dodik i naglasio da Republika Srpska ostaje neutralna kada je reč o ukrajinskoj krizi.

Ukrjainski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je u subotu zemlje Evropske unije i posebno Balkan da započnu "kurs nezavisnosti od Rusije" u politici, ekonomiji i energetici, tako što bi ojačali saradnju.

"Za Balkan to nije ništa manje važno nego za naš deo Evrope", rekao je Zelenski.

Komentari (0)

Evropa