Region

Novi zemljotres jačine 3,2 po Rihteru pogodio Crnu Goru, epicentar opet blizu Herceg Novog

Komentari

Autor: T.S.

27/06/2021

-

16:20

Novi zemljotres jačine 3,2 po Rihteru pogodio Crnu Goru, epicentar opet blizu Herceg Novog
Novi zemljotres jačine 3,2 po Rihteru pogodio Crnu Goru, epicentar opet blizu Herceg Novog - Copyright EPA/GEORG HOCHMUTH, seismo.co.me

veličina teksta

Aa Aa

Ponovo je registrovan zemljotres u Crnoj Gori, danas u 15.41 sati u blizini Kruševice, kod Herceg Novog. Prema podacima Zavoda a za hidrometeorologiju, jačina zemljotresa iznosila je 3,2 stepena na Rihterovoj skali. Epicentar današnjeg zemljotresa je bio gotovo na istom mestu kao i onaj koji je pogodio Crnu Goru pre dva dana.

Epicentar zemljotresa nalazio se na osam kilometara severoistočno od Kruševice, s žarište je locirano je na dubini od 9 km.

Prema navodima Seizomološkog centra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

"Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području", navodi Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju.

Da podsetimo, Crnu Goru je u noći između petka i subote pogodio zemljotres jačine 4,3 jedinice na Rihterovoj skali, srednje jačine, sa epicentrom 7 kilometara severoistočno od naselja Kruševice u Herceg Novom. Zemljotres je trajao oko 10 sekundi.

Komentari (0)

Evropa