Region

Gradski prevoz u Skoplju u kolapsu zbog dojave o bombi, uhapšen radnik JSP-a

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2022

-

09:45

Gradski prevoz u Skoplju u kolapsu zbog dojave o bombi, uhapšen radnik JSP-a
Gradski prevoz u Skoplju u kolapsu zbog dojave o bombi, uhapšen radnik JSP-a - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Skoplje je jutros u kolapsu, zbog povlačenja svih autobusa Javnog saobraćajnog preduzeća na početne pozicije zbog dojave o bombi.

Dojava je poslata tokom noći na zvanični mejl JSP Skoplje, pa su svi autobusi dobili nalog da se povuku iz saobraćaja. O svemu je obavešteno Ministarstvu unutrašnjih poslova, preneli su skopski mediji.

Skopski mediji pišu da je u glavnom gradu Severne Makedonije od jutros haos na ulicama, da putnici satima čekaju autobuse na stanicama i ne mogu da stignu do svojih radnih mesta. Na samo nekoliko linija voze privatni prevoznici.

Policija u Skoplju uhapsila je radnika Javnog saobraćajnog preduzeća (JSP) koji je jutros poslao mejl svim direktorima tog preduzeća, sa porukom da će zbog neredovne plate postaviti bombu u jednom od autobusa, prenosi Plusinfo.

Iz MUP-a dodaju da neće dozvoliti da bilo kakve ucene, pretnje, pritisci i pokušaji sabotaže remete proces rada preduz

Inače, gradonačelnica Danela Arsovska najavila je da će danas parkirati autobuse ispred zgrade vlade i stupiti u štrajk jer im nije prebačen novac za đačke i studentske karte, pa zbog toga zaposlenima u JSP Skoplje plate ne mogu da budu isplaćene.

Vozači JSP-a su dan ranije najavili da neće voziti dok im Arsovska ne obezbedi novac za plate do kraja godine.eća, kao i da će ono nastaviti da radi u interesu građana.

Komentari (0)

Evropa