Region

Nezavisni sindikat crnogorske policije najavio protest, traže sastanak sa premijerom

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2022

-

10:25

Nezavisni sindikat crnogorske policije najavio protest, traže sastanak sa premijerom
Nezavisni sindikat crnogorske policije najavio protest, traže sastanak sa premijerom - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Nezavisni sindikat crnogorske policije za sutra je zakazao protest ispred Vlade Crne Gore, zbog, pre svega, ogromnog nezadovoljstva materijalnim položajem, rekao je predsednik tog sindikalnog udruženja Igor Rmandić.

Za protest na ulici su se, kaže, odlučili da bi iskazali svoj stav i zatražili poštovanje te, "teške i izuzetno opasne profesije i zbog ogromnog nezadovoljstva svojim materijalnim statusom i položajem".

Rmandić je tim povodom pozvao sve služenike Uprave policije i Ministarstva unutrašjih poslova, bez obzira da li su njihovi članovi ili ne, da im se pridruže.

"Budimo jedinstveni i prenesimo poruku da i naše porodice zaslužuju normalan život, da smo i mi građani ove države", naveo je Rmandić, preneo je portal RTCG.

Ovaj sindikat traži da njihove predstavnike primi premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Podsećaju da je Abazović na proslavi Dana policije rekao da položaj policijskih službenika mora da bude bolji i da će vlada raditi na tome.

"Javno izgovorena reč obavezuje, Abazović je vrlo ozbiljan čovek i mi očekujemo da to obećanje bude ispunjeno. Odnos koji prelazi u otvoreno ponižavanje pripadnika policije pod hitno mora da prestane. Najviši činovici ove države konačno moraju da shvate da su samo to, činovnici koji ovom narodu moraju da obezbede život dostojan čoveka. Mi drugo i ne tražimo", navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

Rmandić u saopštenju navodi da su potpuni izostanak razumevanja, "lažna i prazna obećanja i ignorantski odnos resornog ministra" naterali policijske službenike da svoja prava traže na ulici.

Komentari (0)

Evropa