Region

Bilčik: Crnoj Gori potrebna politička stabilnost na putu ka EU

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2021

-

15:27

Bilčik: Crnoj Gori potrebna politička stabilnost na putu ka EU
Bilčik: Crnoj Gori potrebna politička stabilnost na putu ka EU - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Crnoj Gori je potrebna politička stabilnost i strateška saradnja svih političkih snaga koje su naklonjene evropskoj perspektivi, izjavio je danas kopredsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje sa Crnom Gorom (POSP), Vladimir Bilčik i izrazio nadu da će ti koraci biti preduzeti.


Bilčik je to rekao nakon susreta sa predsednikom crnogorskog parlamenta Aleksom Bečićem u Briselu, uz ocenu da je jučerašnji Samit šefova parlamenata regiona bio "uspešan događaj koji je uprkos teškim okolnostima usled pandemije poslao signal da su Evropska unija i Evropski parlament posvećeni proširenju i vezama sa Zapadnim Balkanom".

"Otvoreno smo razgovarali o političkoj situaciji u zemlji i reformama koje moraju da budu sprovedene u oblasti vladavine prava i izbornih reformi”, kaže Bilčik, preneo je portal RTCG.

Istakao je da je izazove moguće rešiti uz političku volju i ocenio da je "Crna Gora najbolje pozicionirana zemlja da napravi odlučujuće korake u narednim mesecima i godinama kako bi ispunila obaveze evropske perspketive".

“Predsednik parlamenta Bečić je stub stabilnosti u vladajućoj većini i nadam se saradnji sa njim u narednim nedeljama i mesecima, jer je važno ne samo da šaljemo lepe slike i da potpisujemo dokumenta već da imamo rezutate u saradnji“, naveo je Bilčik.

Bilčik kaže da je Evropski parlament posvećen saradnji sa partnerima u Crnoj Gori, i najavljuje da bi naredni sastanak POSP-a trebalo da bude održan u decembru u Strazburu.

Komentari (0)

Evropa