Region

Poslanica SDP-a zadržana na aerodromu "Nikola Tesla", oglasila se zvanična Podgorica

Komentari

Autor: RTCG, Tanjug

30/06/2021

-

20:04

Poslanica SDP-a zadržana na aerodromu "Nikola Tesla", oglasila se zvanična Podgorica
Draginja Vuksanović Stanković - Copyright Tanjug/SDP

veličina teksta

Aa Aa

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković tvrdi da je danas doživela neprijatnost na Aerodromu "Nikola Tesla", u Beogradu, gde je, kako kaže, pretresana uprkos tome što je imala diplomatski pasoš.

Vuksanović Stanković je za podgorički portal CdM rekla da je na Aerodromu bila zadržna više od sat, kao i da je zbog toga pod velikim stresom.

Ona je rekla da je aerodromska policija pretresala njen prtljag, a potom i nju.

Po završetku pretresa saopšteno joj je, kaže, da pređe u drugu prostoriju, gde je navodno, ostala preko sat vremena, jer joj je rečeno da su obavljene i "dodatne pretrage".

Poslanica SDP-a je u Beograd otputovala privatno, piše portal.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore o incidentu obavešteno iz medija

Ministarstvo spoljnih poslova (MVP) Crne Gore saopštilo je danas da će sa aspekta svojih nadležnosti diplomatskim putem pribaviti relevantne informacije o razlozima pretresa i zadržavanja poslanice SDP na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Iz tog resora su za podgorički portal "Gradski" rekli da su o događaju obavešteni iz medija.

profimedia

 

Poslanica Vuksanović Stanković, kako su kazali iz MVP-a, nije se obraćala Ambasadi Crne Gore u Beogradu, kao ni MVP-u, stoga joj diplomatsko-konzularna zaštita u tom trenutku nije mogla biti pružena.

"Imajući u vidu da je poslanica Stanković Vuksanović nosilac diplomatskog pasoša Crne Gore, kao i ustaljenu diplomatsku praksu koja predviđa da je nosiocima diplomatskih putnih isprava omogućen nesmetan ulazak, boravak i prelazak preko teritorija stranih država, MVP će, s aspekta svoje nadležnosti, diplomatskim putem pribaviti relevantne informacije", naveli su iz MVP-a.

Bečić: Poruke iz Beograda su sve samo ne bratske

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je povodom današnjeg pretresa i zadržavanja poslanice opozicionog SDP-a na beogradskom aerodromu izjavio da se iz Beograda plasiraju neistine, crtaju mete i vodi prljava kampanja protiv zvanične Podgorice.

"Poruke iz Beograda sve su, samo ne pokazatelj želje za dobrim bratskim, prijateljskim, komšijskim i regionalnim odnosima", napisao je Bečić na svom tviter nalogu i dodao:

"Poruke kojima se na način pun neistina i podmetanja komentarišu odluke crnogorskog parlamenta, praćeni pozivima visokih zvaničnika za zabranu ulaska u zemlju predsedniku i poslanicima crnogorskog parlamenta, uz konstantno crtanje meta i vođenje prljavih medijskih kampanja protiv predsednika Skupštine i Vlade Crne Gore, čemu se danas nadovezuje i neuobičajeno i, verujem, nepotrebno ophođenje prema poslanici Draginji Vuksanović Stanković na aerodromu u Beogradu, sigurno je sve, samo ne pokazatelj želje za dobrim bratskim, prijateljskim, komšijskim i regionalnim odnosima".

On je pozvao sve na poštovanje, uvažavanje i saradnju.

Komentari (0)

Evropa