Region

Bez dogovora o izboru delegata iz Republike Srpske za Dom naroda u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2022

-

16:23

Bez dogovora o izboru delegata iz Republike Srpske za Dom naroda u BiH
Zastava BiH - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Današnji sastanak predstavnika opozicionih stranaka iz Republike Srpske i SDP BiH u Sarajevu završen je bez dogovora o izboru delegata u Domu naroda BiH, ali će razgovore nastaviti u sredu.

Predsednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izrazio je nadu da nakon glasanja u sredu Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika neće imati četvrtog delegata u Klubu Srba, što bi im, kako je naveo, omogućilo da opet blokiraju rad institucija.

Današnji sastanak je inicirao SDP BiH kako bi pokušali da postignu dogovor po kojem SNSD-u ne bi pripala četiri od pet delegatskih mesta u Klubu Srba.

Milan Miličević, v.d. predsednik SDS-a rekao je da su imali iskren razgovor o izboru delegata, ali da dogovor nije postignut. Da li će, kazao je, do dogovora doći znaće se u sredu.

"Nije bilo nikakvog uslovljavanja. Danas smo razgovarali kako napraviti bolji život u BiH. Nije vlast po svakoj ceni u fokusu, nego kako napraviti bolji život u BiH, kako rešavati osnovne probleme čoveka. Ima tema koje stoje zaleđene četiri godine", rekao je Miličević, preneo je portal sarajevskog Avaza.

Dodao je da sa SDS nisu vođeni takvi razgovori.

"Takva matematika da budemo u Savetu ministara BiH postoji ali u smislu boljeg životnog standarda”, rekao je Miličević.

Komentari (0)

Evropa