Region

Nezapamćena oluja u Budvi: Vetar odneo krov škole, prevrnuo kamion, građani se mole da ostanu u kućama

Komentari

Autor: RTV Budva, Vijesti

04/02/2023

-

22:35

Nezapamćena oluja u Budvi: Vetar odneo krov škole, prevrnuo kamion, građani se mole da ostanu u kućama
Nezapamćena oluja u Budvi: Vetar odneo krov škole, prevrnuo kamion, građani se mole da ostanu u kućama - Copyright Prinstscreen YouTube/Portal Radio Televizija Budva

veličina teksta

Aa Aa

Jak olujni vetar pričinio je večeras veliku materijalnu štetu na teritoriji Budve u Crnoj Gori, prenosi Radio-televizija Budva.

Vetar je odneo krov sa Srednje mešovite škole "Danilo Kiš", od siline vetra prevrnut je i kamion na zaobilaznici. Takođe, vetar je lomio stabala, usled čega je došlo do oštećenja na komunalnoj infrastrukturi, objektima za stanovanje, vozilima...

Od siline vetra polomljen je i deo ulične rasvete, porušene kućice na trgu ispred Starog grada.

"Ekipe vatrogasaca i komunalaca su već tri sata na terenu i bore se sa saniranjem posledica jakog olujnog vetra", kazao je za portal RTV Budva Dragan Božović , načelnik Službe zaštite i spašavanja.

Inače, policija je večeras zatvorila i put Budva-Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz.

Iz budvanskog Odeljenja bezbednosti apelovali su na građane da ostanu u svojim domovima zbog olujnog vetra.

Ulcinj bez struje, jako nevreme i u Herceg Novom

Jak severni vetar doveo je danas do nestanka struje u Ulcinju, kao i u pojedinim delovima Herceg Novog.

Područje ulcinjske opštine ostalo je bez napajanja električnom energijom nešto posle 18 časova. Kako prenose podgoričke Vijesti, kvar je na prenosnom dalekovodu uzrokovan naletima jakog severnog vetra.

Ekipe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) su na terenu u pokušaju da alternativnim rešenjem struju obezbede užem gradskom jezgru.

Iz lokalne meteorološke stanice u Herceg Novom saopšteno je da jak severni vetar, od 18.50 časova, duva jačinom od oko 70 kilometara na sat, a da udari mogu biti i intenzivniji u drugim delovima grada.

Ekipe Službe za spašavanje, Komunalne policije, Komunalno stambenog uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj.

Kako prenose podgoričke Vijesti, nekoliko automobila je oštećeno, a pojedini delovi grada su bez električne energije.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi Zlatko Ćirović rekao je za RTHN da su njihove ekipe na terenu i uklanjaju drveće na Podima, Savini, Kumboru, Dubravi, Igalu i Kamenarima.

V.d načelnika Komunalne policije Boro Obradović naveo je da je na magistralnom putu dosta polomljenog granja i da je potreban dodatan oprez u saobraćaju.

RTHN prenosi da su bez struje potrošoči dela Igala, Njivica, Žvinja, Zelenike i deo rivijere.

Komentari (0)

Evropa