Region

Taravari preti destabilizacijom Severne Makedonije ako evropski put bude blokiran

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2023

-

16:39

Taravari preti destabilizacijom Severne Makedonije ako evropski put bude blokiran
Lider Alijanse za Albance Arben Taravari - Copyright Prinstscreen YouTube/ TV21

veličina teksta

Aa Aa

Lider Alijanse za Albance Arben Taravari upozorio je da bi evropska perspektiva Severne Makedonije mogla biti ugrožena ukoliko makedonski Bugari ne budu uključeni u Ustav, jer bi to moglo da poveća frustracije Albanaca, a mogu se, kazao je, pojaviti i nove ideje za reorganizaciju države. 

Taravani je to rekao u intervjuu za TV Senja i javno pozvao lidera VMRO-DPMNE Hristijana Mitkoskog da kaže šta sledi ako, zbog protivljenja njegove stranke uključivanju Bugara u Ustav, ne otpočne otvaranja poglavlja za priključenje Severne Makedonije Evropskoj uniji.

"Radikalizacija albanskih partija je moguća ako je ugrožena evropska perspektiva Makedonije. Frustracije među Albancima mogu rasti i mogu se pojaviti nove ideje za reorganizaciju države. Ućićemo u začarani krug iz kojeg nećemo moći da izađemo", naveo je Taravari.

Kako piše skopski portal Kanal 5, Taravari nije odgovarao na njihove poruke i pozive da pojasni o kakvoj reorganizaciji države priča.

Navode da je o ovim i sličnim pretnjama destabilizacijom Makedonije sinoć govorio i predsednik DSS Ivan Stoilković, koji je poručio da se na taj način samo "seje strah" koji bi mogao da dovede do velike pobede makedonskog bloka na sledećim izborima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa