Region

Đukanović sa Palmerom: Crna Gora će uvek biti pouzdan partner, raduje nas intenzivniji angažman SAD u regionu

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2021

-

07:59

Đukanović sa Palmerom: Crna Gora će uvek biti pouzdan partner, raduje nas intenzivniji angažman SAD u regionu
Đukanović sa Palmerom: Crna Gora će uvek biti pouzdan partner, raduje nas intenzivniji angažman SAD u regionu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Cilj Sjedinjenih Američkih Država je stabilna Crna Gora na evropskom i evroatlantskom putu, zaštićena od spoljnih uticaja, saopštio je pomoćnik američkog državnog sekretara Metju Palmer koji se sastao s crnogorskim predsednikom Milom Ðukanovićem.


Palmer je, kako je saopšteno, rekao da je interes SAD da u partnerstvu sa EU doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana, uz poruku da je EU vrednosni, a ne samo interesni klub, što je izazov i za region na putu ka članstvu, prenela je RTCG.

Tokom susreta, razmenili su mišljenja o brojnim regionalnim i geopolitičkim pitanjima.

Ðukanović je izjavio da su odnosi dve države na zavidnom nivou, kako se može poželeti, i iskazao zadovoljstvo prepoznatim najavama intenzivnijeg angažmana SAD u regionu.

Ovo ga, kako je rekao, raduje, jer je to dobar put da se stanje u regionu sredi i umanje maligni uticaji koji nose opasnost destabilizacije.

Podsetivši i na raniju ulogu SAD na ovim prostorima, iskazao je očekivanje da će i ovog puta to biti podrška regionu da se kreće ka svom cilju, a to je kao EU i NATO, koji garantuju stabilnost kao preduslov ukupnog razvoja.

"Crna Gora će uvek biti mali, ali pouzdan partner u savladavanju destrukcije i putu napred", poručio je Ðukanović, uz ocenu da se vlasti menjaju, ali da ne sumnja da će Crna Gora ostati na ovom putu i biti "vredan partner u promociji stabilnosti i evroatlantskih vrednosti na Zapadnom Balkanu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa