Region

Plenković: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, biće u redovnim rokovima

Komentari

Autor: Fonet

29/03/2023

-

11:38

Plenković: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, biće u redovnim rokovima
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora i da se u takvim okolnostima, kada je svet u najvećoj krizi tokom posednje tri godine, s vanrednim izborima može igrati neko ko nema nikakvu odgovornost, javlja agencija Hina.

"Od sredine 2024. do sredine 2025. održaće se četiri izbora - evropski, parlamentarni, predsednički i lokalni. Nema vanrednih ranijih izbora. Nemam pojma ko su ti ljudi, pogotovo ovi koji pišu 'biće sada, u jesen', to nema nikakve veze s onim što mi razmišljamo i razgovaramo. Izbori će biti u redovnim rokovima", rekao je premijer gostujući u emisiji "A sada Vlada" na HRT.

"U ovakvim okolnostima, kada je svet u najvećoj krizi u poslednje tri godine, koju uopšte nismo poznavali od svetskih ratova, igrati se s vanrednim izborima može samo neko tko nema nikakvu odgovornost", dodao je Plenković.

On je naveo da su u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) "jako zadovoljni s anketama i sa stepenom poverenja" koji imaju u sedmoj godini mandata, ističući da su čvrsto usidreni na desnom centru "odakle se neće maknuti".

Plenković je naglasio da sa strankama koje podržavaju politikuvlade ima stabilnu većinu.

"Prizivanje ranijih izbora - od toga ništa", rekao je šef hrvatske vlade. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa