Region

Abazović u Prištini: Politika Crne Gore prema Kosovu se neće menjati

Komentari

Autor: Tanjug

14/04/2023

-

11:29

Abazović u Prištini: Politika Crne Gore prema Kosovu se neće menjati
Abazović u Prištini: Politika Crne Gore prema Kosovu se neće menjati - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potpisali su danas u Prištini Sporazum o zračnim uslugama.

Kako prenosi prištinski portal Reporteri, Abazović je kazao da su Crna Gora i Priština primer saradnje u regionu, kao i da uprkos političkim promenama koje su se dogodile u njegovoj zemlji politika zvanične Podgorice prema Prištini se neće menjati.

"U Crnoj Gori su se dogodile neke političke promene, ali to neće promeniti ništa u odnosu na Kosovo", kazao je Abazović na koferenciji za medije.

Abazović je novinarima rekao da je u planu još nekoliko projekata koje je, kako se navodi, nazvao istorijskim, te da je o tome razgovarao sa Kurtijem.

Dodaje se da je Abazović izrazio zadovoljstvo boravkom u Prištini i istakao da "dolazi s porukom mira i prijateljstva".

Abazoviću uručen Ključ grada Prištine

Gradonačelnik Prištine Perparim Rama prethodno je uručio Ključ grada premijeru Crne Gore.

Rama je istakao da Ključ grada premijeru Abazoviću dodeljuje  i da to, kako je naveo, "simbolično označava otvorene i prijateljske odnose dveju zemalja".

"Priština je vaš dom i za Vas su vrata uvek otvorena“, istakao je Perparim Rama i zaključio da je premijer Abazović "primer pravog lidera u regionu, delujući u korist svih građana, nezavisno od njihove nacije ili vere".

Abazović je Rami zahvalio i istakao da je srećan jer na simboličan način postaje građanin Prištine.

"Moram reći da se zaista osećam kao kod svoje kuće. Siguran sam da ćemo uz saradnju sa gradonačelnikom raditi na tome da se svi osećaju kao kod svoje kuće, bilo gde u našem regionu“, zaključio je premijer Abazović, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Abazović od juče boravi u Prištini, a za danas je najavljeno da će se sastati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
 

Komentari (0)

Evropa