Region

Tristanu Tejtu dodata optužba za podsticanje drugih na nasilje

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2023

-

17:19

Tristanu Tejtu dodata optužba za podsticanje drugih na nasilje
Tristanu Tejtu dodata optužba za podsticanje drugih na nasilje - Copyright Tanjug/AP/Andreea Alexandru

veličina teksta

Aa Aa

Rumunski tužioci saopštili su danas da je istrazi protiv Tristana Tejta dodata optužba za podsticanje drugih na nasilje, u slučaju u kojem su on i njegov brat Endru optuženi za seksualno iskorišćavanje žena.

Braća Tejt i dve osumnjičene Rumunke nalaze se u kućnom pritvoru dok se ne pokrene krivična istraga za sumnju na trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena, što su sve optužbe koje su oni negirali, prenosi Rojters.

Tristan Tejt je na Tviteru napisao da tužioci iznose nove optužbe bez dokaza. Portparol rumunskog suda je rekao da tužioci takođe istražuju optužbe za pranje novca, ali da nisu podigli nikakve optužbe.

Tužioci imaju rok do juna da pošalju predmet na suđenje. Ranije ove sedmice, sud je produžio kućni pritvor kontroverznom influenseru i bivšem kikbokseru Endruu Tejtu u njegovom bratu Tristanu na još 30 dana.

Kako prenosi BBC, taj 36-godišnji Britanac, koji poseduje i američki pasoš, i njegov brat, prethodno su zadržani u pritvoru u Bukureštu krajem decembra, zajedno sa dve rumunske državljanke, zbog sumnje da su učestvovali u trgovini ljjudima, ''delima fizičkog nasilja i psihičke prinude'', kao stvaranja kriminalne grupe radi seksualne eksploatacije žena.

Endru Tejt je bivši profesionalni kikbokser, učesnik rijaliti emisija i kontroverzna onlajn ličnost, čiji su nalozi na društvenim mrežama u prošlosti zabranjivani zbog mizoginih stavova i govora mržnje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa