Region

Lajčak čestitao Konakoviću formiranje vlade u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2023

-

18:33

Lajčak čestitao Konakoviću formiranje vlade u BiH
Miroslav Lajčak - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, koji mu je čestitao uspostavljanje vlade na svim niovima.

Lajčak je posebno naglasio važnost formiranja vlade u Federaciji BiH.On je pozdravio dodeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini, stavljajući fokus na ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz mišljenja Evropske komisije.

Izrazio je spremnost država članica Evropske unije da pomognu BiH na njenom evropskom putu.

Na sastanku je, kako je saopšteno, bilo reči i o ratifikaciji tri regionalna sporazuma o mobilnosti u okviru Berlinskog procesa, o čemu je Konaković kazao da se nada da će i u Bosni i Hercegovini uskoro biti ratifikovan po uzoru na zemlje regiona koje su to učinile ili su na putu da učine kao što su Crna Gora i Srbija.

Izrazio je uverenje da je novoformirani Savet ministara BiH za realizaciju značajnih energetskih, infrastrukturnih i svih drugih projekata, te da nema sumnji da će uspostavljena koalicija o svim kvalitetnim projektima koji donose bolji životni ambijent za naše građane biti jedinstvena.

 

Komentari (0)

Evropa