Region

U policijskoj akciji "Start" u Sarajevu uhapšene četiri osobe zbog organizovanog kriminala

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

11:04

U policijskoj akciji "Start" u Sarajevu uhapšene četiri osobe zbog organizovanog kriminala
U policijskoj akciji "Start" u Sarajevu uhapšene četiri osobe zbog organizovanog kriminala - Copyright EPA-EFE/FEHIM DEMIR

veličina teksta

Aa Aa

U policijskoj akciji  "Start", pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva kantona Sarajevo, uhapšene su četiri osobe, među kojima su načelnik Opštine Stari grad i njegov sin, koji se terete za krivična dela organizovanog kriminala, zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, pranje novca i primanje i davanje mita.

U jučerašnjoj akciji uhapšeni su Ibrahim Hadžibajrić, Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Hadžibajrić i Karišik su osumnjičeni da su u periodu od 2019. do sada organizovali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije Skaj, kako bi prikrivali tragove i  dogovarali počinjenje krivičnih dela.

Terete se da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području Opštine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i nezakonito zaradili više stotina hiljada konvertibilnih maraka.

Osumnjičenom Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja i nezakonito dodeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Stari Grad, od koje je primio mito u iznosu od 150.000 KM, saopšteno je iz kantonalnog tužilaštva. 

Komentari (0)

Evropa