Region

Hrvatski MUP: Premijeru Plenkoviću i članovima vlade upućene ozbiljne pretnje

Komentari

Autor: Tanjug

12/05/2023

-

17:05

Hrvatski MUP: Premijeru Plenkoviću i članovima vlade upućene ozbiljne pretnje
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

MUP Hrvatske saopštio je da su premijeru Andreju Plenkoviću i članovima vlade jutros telefonski upućene pretnje ubistvom. 

"Policijska uprava zagrebačka je danas, 12. maja  u jutarnjim satima zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila pretnje prema predsedniku Vlade RH i članovima vlade", navode iz MUP-a HR.

Dodaju da su s obzirom na zaprimljenu dojavu, odnosno ozbiljnost izrečenih pretnji, na Markov trg upućene i raspoređene dodatne policijske snage. Zagrebački portal Index preneo je jutros da je pred Banskim dvorima parkirano više policijskih vozila, i da zgradu vlade obezbeđuju pripadnici interventne policije naoružani dugim cevima.

Policija je saopštila da policijski službenici sprovode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti, kao i identifikovanja osobe koja je uputila pretnje. Na Markovom trgu su od jutros dva ivozila sa službenim oznakama MUP-a, bilo je i više pripadnika policije i dva policajca sa dugim cevima. Portparol Vlade HR je ranije danas potvrdio da je policija zaprimila dojavu o pretnji.

"Danas ujutro policija je zaprimila dojavu o pretnji ubistvom  premijera i članova vlade RH. Sledom toga u vladu je upućen interventni tim i policijsko postupanje je u toku", izjavio je portparol Vlade HR za Hinu.

Hrvatski premijer izjavio je ranije danas u Dubrovniku da se pretnje smrću njemu i članovima vlade događaju stalno.

"I sad je jedna pretnja, trenutno je jedinica interventne policije ispred vlade jer je jutros bila pretnja tog tipa i meni i članovima vlade i to se događa stalno", kazao je Plenković, preneo je hrvatski portal Dnevnik.

Index.hr prenosi da je Plenković rekao i da se pre tri godine dogodio teroristički napad na Banske dvore i da je on bio meta.

"Imali ste teroristički napad (Danijela) Bezuka pre sad već tri godine na Banske dvore, ne nužno da rani policajca Oskara Fiurija, nego da izvrši teroristički akt prema vladi tj. prema predsedniku vlade, prema meni. Tu nema nikakvih dilema", rekao je i dodao:

"Imali smo sreću da nije uspeo u svojoj nameri. Međutim, takve pretnje postoje i danas, evo i sad je ponovno pretnja tog tipa i meni i članovima vlade", naveo je premijer.

Komentari (0)

Evropa