Region

Predsednik Socijaldemokratske partije u Crnoj Gori Raško Konjević se povlači iz politike

Komentari

Autor: Fonet

14/05/2023

-

14:08

Predsednik Socijaldemokratske partije u Crnoj Gori Raško Konjević se povlači iz politike
Predsednik Socijaldemokratske partije u Crnoj Gori Raško Konjević se povlači iz politike - Copyright Ap/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević povući će se sa mesta prvog čoveka stranke, ali i iz aktivnog bavljenja politikom, prenela je danas crnogroska Pobjeda.

Prema informacijama tog lista, Konjević je odluku o povlačenju doneo još pre mesec dana kada je svoje najbliže partijske saradnike obavestio da, nakon 15 godina, želi da napusti politiku i to odmah nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna.

Tada je i dogovoreno da Konjević ne bude nosilac liste SDP na vanrednim izborima niti da bude kandidat za poslanika te stranke u slučaju zajedničkog nastupa sa DPS, SD, LP i DUA.

Prema informacijama Pobjede, Konjević je odluku donprevashodno iz privatnih razloga. Istovremeno, želeo je na taj način da otvori vrata za nove i mlađe partijske kadrove da preuzmu upravljanje partijom i da stvori uslove za dalje profilisanje stranke na temelju programa SDP.

Tokom dugodišnje karijere, Konjević je bio na istaknutim pozicijama i u parlamentu i u izvršnoj vlasti. Od 2009. do 2012. godine bio je poslanik u Skupštini Crne Gore, kao i poslanik od 2016. do 2020.

Konjević je bio ministar unutrašnjih poslova u vladi Duška Markovića (2012-2016), kao i ministar finansija u Vladi izbornog poverenja 2016. godine. (kraj) vbr

Komentari (0)

Evropa