Region

Uhapšen otac dečaka koji je pucao u osnovnoj školi u Lukavcu

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2023

-

18:09

Uhapšen otac dečaka koji je pucao u osnovnoj školi u Lukavcu
Uhapšen otac dečaka koji je pucao u osnovnoj školi u Lukavcu - Copyright Printscreen/klix.ba

veličina teksta

Aa Aa

Otac dečaka, koji je jutros teško ranio nastavnika u osnovnoj školi u Lukavcu, uhapšen je danas, objavio je portal "Avaz".

Kako se navodi, on je saslušan u policijskoj stanici Lukavac gde je pojasnio sve okolnosti u vezi sa ovim događajem i biće predat tužilaštvu.

Otac dečaka je osumnjičen za krivično delo zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika, kao i za krivično delo iz člana 72. Zakona o oružju i municiji koji se odnosi na neovlašćeno nabavljanje, držanje i prodaju oružja i bitnih delova za oružje.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donela je zaključke nakon što je ranije danas maloletnik vatrenim oružjem ranio prosvetnog radnika u Lukavcu.

Kako se navodi u zaključcima, vlada će preduzeti mere na prevenciji ovakvih i sličnih događaja koji u obrazovnim ustanovama ugrožavaju sigurnost dece, mladih, nastavnog i drugog osoblja, prenosi Klix.ba.

Dodaje se da će biti pojačana saradnja između obrazovnih institucija, centara za socijalni rad i policije, a pored toga će biti i aktivirana uloga psihologa, pedagoga i socijalnih radnika.

Kada je reč o konkretnom delu, ističe se da će Vlada FBiH preko resornog ministarstva staviti na raspolaganje sve kapacitete za otkrivanje motiva napada. Federalna uprava policije (FUP) je ponudila pomoć Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u materijalno-tehničkim i kadrovskim kapacitetima.

U pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj školi "Lukavac Grad" jedna osoba je ranjena i operisana je u UKC Tuzla, a lekari se, kako prenose mediji, bore za njegov život. U njega je pucao bivši učenik sa nenavršenih 14 godina, koji je zbog lošeg vladanja premešten u drugu školu.

Komentari (0)

Evropa