Region

Nevreme u Dalmaciji, izdato upozorenje građanima da ne borave na otvorenom

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2021

-

16:42

Nevreme u Dalmaciji, izdato upozorenje građanima da ne borave na otvorenom
Nevreme u Dalmaciji, izdato upozorenje građanima da ne borave na otvorenom - Copyright Facebook.com/Crometeo

veličina teksta

Aa Aa

Šibensko i zadarsko područje zahvaćeni su obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a Civilna zaštita objavila je upozorenje građanima da ne kreću na put, izlete ili na otvoreno.


Hrvatski državni hidrometeorološki zavod jutros je objavio vremensku prognozu za danas u kojoj najavljuje kišu, lokalne pljuskove i grmljavinu, prenosi Index.hr.

"U Dalmaciji će biti promenjivo sa sunčanim razdobljima uz mogućnost za kišu ili lokalne pljuskove i grmljavinu. Vetar će biti slab do umeren severni i severoistočni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na severnom i delu srednjeg Jadrana duvaće umerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura i severni vjetar, navodi Zavod.

S obzirom na situaciju s poplavama širom Evropske unije, Uprava civilne zaštite MUP-a Hrvatske pomno prati situaciju kako bi pravovremeno reagovalia slučaju potrebe, objavili su iz civilne zaštite.

"Svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučujemo da se ne upućuju na put. Vozačima, ukoliko su na putu, savetujemo da budu strpljivi i oprezni tokom vremenskih nepogoda.

 

Takođe pozivamo građane da ne odlaze na izlete u okolne planine, šume, otvorena područja, zatim na reke da kampuju, a oni koji borave na moru da budu posebno oprezni ako nameravaju provesti noć na otvorenom", piše civilna zaštita.


Vlasnike plovila savetuju da prate prognoze nadležnih službi (DHMZ-a i Pomorsko-meteorološkog centra).

 

Komentari (0)

Evropa