Region

Gradonačelnica Sarajeva podnela krivičnu prijavu protiv kolege iz Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

16:58

Gradonačelnica Sarajeva podnela krivičnu prijavu protiv kolege iz Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića
Gradonačelnica Sarajeva podnela krivičnu prijavu protiv kolege iz Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića - Copyright Prinskrin/Youtube/Grad Sarajevo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnela je danas najavljenu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, zbog postavljanja svetlosnih tabli na ulazu u ovaj grad, na kojima, na srpskom i engleskom jeziku, piše da je to "grad 157.000 Srba koji su morali da napuste Sarajevo".

Karićeva se oglasila na Fejsbuku, objavila fotografiju krivične prijave i navela da je Ćosića prijavila zbog, kako je navela, osnovane sumnje da je počinjeno krivično delo:

"Javno izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili verske mržnje, razdora ili netrepeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini".

Karićeva, između ostalog, u prijavi navodi da je Ćosić table postavio u trenutku izuzetno napete političke situacije usled donesenih neustavnih odluka NSRS o neprimenjıvanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj i to, kako tvrdi, na teritoriji Federacije BiH.

Zanimljivo je da Karićeva širenjem verske i nacionalne mržnje ne smatra to što na zgradi sarajevske Većnice, nakon rekonstrukcije, na bosanskom i engleskom jeziku okačen natpis na kome piše:

"Na ovom su mestu srpski zločinci u noći 25/26. 08. 1992. zapalili Nacionalnu i univerzitetsku bibilioteku Bosne i Hercegovine. U plamenu je nestalo više od dva miliona knjiga, časopisa i dokumenata. Ne zaboravite, pamtite i opominjite!".

 

Komentari (1)

Dobro Aske

01.07.2023 12:49

Proterivaje 170.000 srba sa svojih ognjišta po gospođi gradonačelnici nije urađeno iz mržnje prema srbima, a iznošenje istine i sjećati se na takav monstruozni zločin po njenom tumaćenju predstavlja raspirivanje mržbhe. Šteta, mlada gospođa gradonačelnica a u sebi ima tkva ubjeđenja.

Evropa