Region

Živković (DPS): Spajićeva vlada neće trajati dugo, najavljeni pregovori neozbiljni

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

11:37

Živković (DPS): Spajićeva vlada neće trajati dugo, najavljeni pregovori neozbiljni
Živković (DPS): Spajićeva vlada neće trajati dugo, najavljeni pregovori neozbiljni - Copyright Prinstscreen YouTube/DPS Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ostao je dosledan i Demokratskoj partiji socijalista (DPS) nije uputio dokument sa 10 principa kao platformu za razgovore o novoj vladi, a v.d. predsednik DPS Danijel Živković kaže da buduća vlada neće trajati dugo, kako dodaje, možda ni onoliko koliko je trajala ona premijera Zdravka Krivokapića.

Za Živkovića su najavljeni pregovori o formiranju nove vlade neozbiljni, a izjave lidera PES su mu, kaže, kontradiktorne.

Gostujući na podgoričkoj TV E, Živković kaže da ne očekuje da će nova vlada biti stabilna. Komentarišući dokument PES sa 10 principa za formiranje nove vlade, Živković je kazao da "papir trpi sve".

"Vi na papir možete staviti štošta, ali prema delima to je sasvim drugačije ponašanje, kao što je bilo i u slučaju Krivokapićeve i Abazovićeve vlade", kazao je Živković koji je na poziciji v.d. predsednika DPS zamenio Mila Đukanovića.

On tvrdi da su Krivokapićeva i aktulna vlada Dritana Abazovića skrenule sa evropskog puta, jer u njima nije bilo DPS-a. Na pitanje da li bi DPS podržao novu manjinsku vladu, koju bi predvodio Spajićev PES, Živković kaže da "ne žele više da eksperimentišu", preneli su podgorički mediji.
 

Komentari (0)

Evropa