Region

Dodik potpisao izmene Krivičnog zakonika, kriminalizacija klevete uskoro na snazi

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2023

-

12:24

Dodik potpisao izmene Krivičnog zakonika, kriminalizacija klevete uskoro na snazi
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao je danas Ukaz o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, kojim se kriminalizuje kleveta u tom entitetu Bosne i Hercegovine.

"Proglašavam Zakon o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske koji je Narodna skupština RS usvojila na Četvrtoj redovnoj sednici 20. jula 2023. godine", navodi se u Ukazu o proglašenju Zakona, prenosi Srna.

Dodik je ukaz potpisao nakon što je Veće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske odbacilo zahtev Kluba Bošnjaka u Veću naroda na izmene Krivičnog zakona kojima se kriminalizuje kleveta u Republici Srpskoj.

"Zahtev ne sadrži pravnu argumentaciju u smislu relevantnih normi i garancija Ustava Republike Srpske o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa konstitutivnih naroda, već podnosilac zahteva u konkretnom slučaju prevashodno, ukazuje na povredu državnih atributa BiH, kao i moguću povredu Ustava BiH", saopšteno je tada iz Ustavnog suda Republike Srpske.

 

Komentari (0)

Evropa