Region

Lider Ujedinjene Crne Gore koja je na izborima bila deo liste PES poručuje da neće u Spajićevu vladu

Komentari

Autor: FoNet

27/08/2023

-

14:28

Lider Ujedinjene Crne Gore koja je na izborima bila deo liste PES poručuje da neće u Spajićevu vladu
Lider Ujedinjene Crne Gore koja je na izborima bila deo liste PES poručuje da neće u Spajićevu vladu - Copyright Prinstscreen YouTube/RTCG - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je danas da njegova partija neće biti deo skupštinske većine od 44 mandata, koja treba da podrži buduću crnogorsku vladu.

Tu većinu sinoć je najavio mandatar i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

Ujedinjena je na izborima u junu nastupila na listi Spajićevog Pokreta Evropa sad i ima jednog poslanika.

"Ujedinjena CG je podržala Spajića za mandatara, ali i jasno i javno tražila ubedljivu većinu za buduću vladu. Među prvima smo rekli da je 49 mandata podrške mera sigurnog uspeha i za mandatara i za Vladu, ali i za Parlament. Bili smo spremni da učestvujemo u kreiranju i skromnije većine pod uslovom da neko, iz političkog hira i trgovine, javno odbije učešće u Vladi", naveo je Danilović.

On je, kako javlja RTCG, rekao da mudrost nije slabost nego vrlina, i to jedna od najvećih.

"Mandatar Spajić treba da zastane i da odbaci savete koji ga guraju u nerazumevanje i ponor. Prinuđeni smo, nažalost, na svakodnevno istupanje u javnosti jer je mnogo netačnih i tendencioznih informacija. To će samo napraviti dodatnu zbrku, ali neće promeniti ni jedno slovo našeg stava", poručio je Danilović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa