Region

Brnabić na večeri kod slovenačkog premijera uoči početka foruma na Bledu

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

27/08/2023

-

20:35

Brnabić na večeri kod slovenačkog premijera uoči početka foruma na Bledu
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvuje večeri koju je priredio slovenački premijer Robert Golob uoči početka Strateškog foruma na Bledu. 

"Drago mi je da vidim predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i što ću razgovarati sa partnerima iz regiona", navela je Brnabić na Instagramu.

 

 

Večeri, pored Brnabić i Goloba, prisustvuju premijer Crne Gore Dritan Abazović, predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto, premijer Kosova Aljbin Kurti, premijer Severne Makedonije Dmitar Kovačevski i premijer Albanije Edi Rama.

U Sloveniji će sutra početi Bledski strateški forum, koji se ove godine organizuje pod naslovom "Solidarnost za globalnu bezbednost".

Lideri regiona učestvovaće na liderskom panelu koji je najavljen za sutra, a na kome će učestvovati i zamenik šefa turske diplomatije Mehmet Kemal Bozaj. Na dvodnevnom skupu je najavljeno i učešće predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, kao i specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, navedeno je na sajtu Bledskog foruma.

Forum je vodeća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Održava se svake godine krajem leta u alpskom okruženju Bledskog jezera u Sloveniji.

Komentari (0)

Evropa