Region

Agencija za sprečavanje korupcije Crne Gore tuži Abazovića i osam zvaničnika: Istekao rok da se izjasne koju će funkciju

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2023

-

22:20

Agencija za sprečavanje korupcije Crne Gore tuži Abazovića i osam zvaničnika: Istekao rok da se izjasne koju će funkciju
Agencija za sprečavanje korupcije Crne Gore tuži Abazovića i osam zvaničnika: Istekao rok da se izjasne koju će funkciju - Copyright Tanjug/MediaBiro

veličina teksta

Aa Aa

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pokrenula je postupke protiv crnogorskog premijera Dritana Abazovića i javnih funkcionera Filipa Adžića, Ane Novaković Đurović, Ervina Ibrahimovića, Admira Adrovića, Vladimira Jokovića, Dragoslava Šćekića, Nika Đeljošaja i Vladimira Martinovića zbog sumnje da su prekršili odredbe Zakona o sprečavanju korupcije koje se odnose na ograničenja u vršenju javnih funkcija.

Pre dva dana prošao je zakonski rok od 30 dana u kojem su poslanici novog saziva Skupštine bili u obavezi da podnesu ostavku na jednu od dve funkcije koju obavljaju - javnu delatnost ili poslaničku poziciju, prenosi RTCG.

Abazović je u utorak saopštio da je pisao direktorki ASK Jeleni Perović i informisao je da neće podneti ostavku na poslaničku funkciju sve do izbora nove vlade.

"ASK protiv poslanika koji obavljaju još jednu nespojivu javnu funkciju, u smislu člana 12, Zakona o sprečavanju korupcije, podnosi zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka pred nadležnim prekršajnim sudovima, i pokrenuće upravne postupke", naveli su iz Agencije.

Kako su naveli, nadležni prekršajni sudovi će utvrđivati kršenje zakona i izricati odgovarajuće sankcije. Da podnesu ostavku na jednu od dve važne funkcije, poslanici su imali vremena do ponedeljka.
 

Komentari (0)

Evropa