Region

Grlić Radman za što skorije članstvo Zapadnog Balkana u EU na osnovu dostignuća

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2023

-

21:30

Grlić Radman za što skorije članstvo Zapadnog Balkana u EU na osnovu dostignuća
Grlić Radman za što skorije članstvo Zapadnog Balkana u EU na osnovu dostignuća - Copyright Tanjug/HINA/ Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman rekao je danas da se na sastancima u Njujorku na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija založio za što skorije članstvo Zapadnog Balkana u EU "na osnovu dostignuća i ispunjenja kriterijuma o proširenju". 

On je nakon trilateralnog sastanka sastanka sa kolegama iz Italije i Slovenije, Antoniom Tajanijem i Tanjom Fajon, a zatim i sa kolegama sa Zapadnog Balkana, rekao da sve zemlje tog regiona moraju da se priključe zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici, prenosi Hina.

Grlić Radman je rekao i da je pozvao kolege iz Italije i Slovenije da se "snažno založe" za skoro otvaranje pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom krajem ove ili početkom iduće godine.

Radnom doručku ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana, čiji je domaćin je bio Antonio Tajani, prisustvovali su i šef srpske diplomatije Ivica Dačić i ministri iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije, Hrvatske, Slovenije, kao i sa Kosova.

Komentari (0)

Evropa