Evropa

Turska od Italije zatražila izručenje osumnjičenog za organizovanje ubistva vođe Škaljaraca

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2023

-

21:30

Turska od Italije zatražila izručenje osumnjičenog za organizovanje ubistva vođe Škaljaraca
Turska od Italije zatražila izručenje osumnjičenog za organizovanje ubistva vođe Škaljaraca - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Turska je zatražila od Italije izručenje Bariša Bojuna, osumnjičenog za organizaciju ubistva vođe kriminalnog škaljarskog klana Jovana Vukotića, prenosi turski "HalkTV".

Turska policija je ranije navela da su pripadnici rivalskog kavačkog klana platili milion i po evra turskim plaćenim ubicama kako bi izvršili napad na Vukotića u Istanbulu.

Pod optužbom da su po nalogu vođe kavčana Radoja Zvicera likvidirali Jovana Vukotića, pred sudom se  našlo 16 osoba, među kojima su Radoje Živković, Milan Vujotić i Zdravko Perunović, a na teret im se stavlja da su osnovali kriminalnu grupu koja je organizovala ubistvo i falsifikovala isprave, prenosi RTCG.

U optužnici se navodi da je grupa po nalogu Zvicera locirala Vukotića u Turskoj a zatim, uz pomoć tamošnje kriminalne organizacije, isplanirala njegovu likvidaciju.

Kako prenosi turski HalkTV, turske bezbednosne službe su na sastanku sa italijanskim kolegama ove nedelje zatražile hapšenje i izručenje Bojuna, koji još živi u Italiji i za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica jer je navodno vođa organizovane kriminalne grupe.

''Javno tužilaštvo u Istanbulu traži Bojuna zbog optužbi za 103 odvojena krivična dela", prenosi turska televizija.

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić je ubijen u septembru 2022. godine u okrugu Šišli u Istanbulu, kada su dvojica napadača na motociklima zapucala na automobil kojim je sa suprugom i detetom krenuo u tržni centar u Bešiktašu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa