Evropa

Zatvoren aerodrom u Hamburgu: Naoružani muškarac probio zaštitnu ogradu i pucao, u automobilu navodno i dete

Komentari

Autor: dpa, ABC news

04/11/2023

-

22:19

Zatvoren aerodrom u Hamburgu: Naoružani muškarac probio zaštitnu ogradu i pucao, u automobilu navodno i dete
Zatvoren aerodrom u Hamburgu: Naoružani muškarac probio zaštitnu ogradu i pucao, u automobilu navodno i dete - Copyright Tanjug AP/Jonas Walzberg/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Aerodrom u Hamburgu na severu Nemačke zatvoren je za putnike, a letovi su otkazani nakon što je jedno vozilo probilo zaštinu ogradu, javila je nemačka novinska agencija dpa.

Federalna policija saopštila je da je naoružani muškarac svojim vozilom provalio kapiju i dvaput pucao u vazduh iz oružja. Prema rečima portparola policije Tomasa Gilberta, on je iz automobila izbacio dva Molotovljeva koktela i nekoliko puta zapucao iz automobila.

Policija je takođe saopštila da ih je supruga muškarca ranije kontaktirala u vezi sa mogućom otmicom deteta, prenosi ABC njuz.

Nekoliko lokalnih nemačkih medija javilo je da je muškarac imao dvoje dece u automobilu, ali je policija zasad potvrdila da je reč o jednom.

Gilpert je rekao za dpa ​​da se veliki broj policajaca državne i federalne policije nalazi na licu mesta i u blizini vozila.

Kako prenosi Index.hr, najverovatnije se radi o eskalaciji spora oko starateljstva nad detetom, rekla je za t-online portparolka policije. Navodno je muškarac oteo svoje četverogodišnje dete. 

Portparolka aerodroma rekla je da bi se normalno očekivalo šest poletanja i 21 sletanje između zvaničnog zatvaranja u 20:24 i kraja radnog vremena u 23 sata. Neki od njih već su preusmereni, a neki letovi su otkazani.

Komentari (0)

Evropa