Evropa

Uhvaćen lav zbog kojeg su se stanovnici italijanskog gradića zabarkidirali u kuće

Komentari

Autor: RaiNews.it

11/11/2023

-

23:06

Uhvaćen lav zbog kojeg su se stanovnici italijanskog gradića zabarkidirali u kuće
Uhvaćen lav zbog kojeg su se stanovnici italijanskog gradića zabarkidirali u kuće - Copyright Twitter/@AlertaMundial2

veličina teksta

Aa Aa

Lav koji je pobegao iz cirkusa u gradu Ladipoliju, na severnoj obali nedaleko od Rima, uhvaćen je večeras, sediran i odvezen na bezbedno, izveštava italijanski Rai.

"Izbegavajte kretanje", upozorio je gradonačelnik Alesandro Grando na društvenim mrežama odmah nakon bekstva životinje, savetujući građanima da ostanu u svojim kućama. Nakon bekstva, lav je dugo lutao ulicama grada, a mnogi su ga snimali iz svojih domova ili automobila.

Za njegovo hvatanje uspostavljen je čitav logistički komandni centar, a mobilisani su policija i vatrogasci. Štaviše, helikopter državne policije nadletao je područje u prvoj fazi, a pomoću infracrvenog vizira uspeo je da identifikuje divlju mačku.

Predviđena je bila i intervencija veterinara anestetičkim mecima kako bi se lav sedirao i prevezao na sigurno.

U međuvremenu, aktivisti za prava životinja iz Udruženja "Oipa" još jednom su istakli da se "nadaju uvođenju zakona koji zabranjuje cirkuse sa životinjama", takođe u skladu sa novim članom 9. italijanskog Ustava koji "štiti životnu sredinu, biodiverzitet i ekosisteme, takođe u interesu budućih generacija".

Istovremeno Italijansko udruženje za zaštitu životinja i životne sredine traži da se "taj lav ne ubija i ne vraća u cirkuski kavez".

Komentari (0)

Evropa