Evropa

Bujice vode odnosile automobile, vetar iščupao drveće iz zemlje - jako nevreme pogodilo delove Lombardije

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2021

-

10:33

Bujice vode odnosile automobile, vetar iščupao drveće iz zemlje - jako nevreme pogodilo delove Lombardije
Bujice vode odnosile automobile, vetar iščupao drveće iz zemlje - jako nevreme pogodilo delove Lombardije - Copyright Printscreen YouTube/Weather disasters

veličina teksta

Aa Aa

Olujno nevreme sa obilnim kišama i jakim vetrom pogodilo je delove Lombardije, na severu Italije, u području poznatog jezera Komo, javlja agencija Ansa.


Nekoliko stotina poziva za pomoć civilnoj zaštiti i vatrogascima uputili su stanovnici koji su se našli u opasnosti.

Printscreen YouTube/Weather disasters

 

Zbog obilnih kiša, u normalno vreme mali potoci, nabujali su i pretvorili se u opasne bujice. Voda je nosila blato, automobile, kamenje, drveće iščupano iz korena, automobile. Odneta su dva mosta, a deo lokalnih puteva je zatvoren zbog odrona i urušavanja zaštitnih zidova.

Deo stanovnika je evakuisan, a gradonačelnici malih turističkih mesta na obali jezera upozoravaju građane da ne izlaze iz kuća, sem ako je neophodno.

Inače, skoro od početka meseca Italija je pogođena ekstremnim vremenskim prilikama. Obilne kiše i nevreme i danas su zahvatili Severnu Italiju. Hitne službe u gradu Palermu i drugim delovima Sicilije primile su stotine poziva za intervencije zbog poplava i oštećenja od vode.

Komentari (0)

Evropa