Evropa

"Zakleo se na vernost ID": Objavljeni detalji terorističkog napada u Parizu u kojem je stradao nemački turista

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2023

-

21:26

"Zakleo se na vernost ID": Objavljeni detalji terorističkog napada u Parizu u kojem je stradao nemački turista
"Zakleo se na vernost ID": Objavljeni detalji terorističkog napada u Parizu u kojem je stradao nemački turista - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac star 26 godina osumnjičen da je u  blizini Ajfelove kule u Parizu ubio nemačkog turistu i ranio još dve osobe, zakleo se na vernost Islamskoj državi u video snimku objavljenom na društvenim mrežama, saopštio je danas tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikar.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u toku istraga za ubistvo i pokušaj ubistva povezane sa terorističkom organizacijom, preneo je Rojters.

Francuska policija ga je uhapsila u subotu uveče u Parizu kada je i izveo napad.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Mesto gde se dogodio napad

On je nakon hapšenja izjavio da je napad izvršio jer bio zabrinut "zbog stradanja muslimana, posebno u Avganistanu i na palestinskim teritorijama", uz optužbu da je Francuska saučesnik u tome, saopštio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen i naglasio da je napadač tokom hapšenja uzvikivao "Alahu Akbar" (Bog je veliki).

"Ova osoba je bila spremna da ubije još ljudi", rekao je Darmanen tokom konferencije za novinare.
Napad dogodio se u 15. pariskom arondismanu, a napadač je zatim prešao reku Senu ka desnoj obali, gde je čekićem napao i povredio dve osobe.

Potom ga je zaustavila policija i neutralisala ga sa dva elektro-šoka, rekao je ministar Dermanen i pohvalio policajce na brzoj reakciji. 

 

Komentari (0)

Evropa