Evropa

Protest u Bratislavi zbog novog zakona koji pruža olakšice vakcinisanim osobama

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2021

-

18:02

Protest u Bratislavi zbog novog zakona koji pruža olakšice vakcinisanim osobama
Bratislava - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Na stotine ljudi blokiralo je danas saobraćaj u centru slovačke prestonice, kako bi izrazili protest protiv zakona koji daje olakšice osobama koje su se vakcinisale protiv kovida 19, kao što su pristup javnim događajima i prostorima, preneli su slovački mediji.

Zakon, koji predviđa da osobe koje se nisu vakcinisale moraju da budu negativne na testu pre dolaska na javni događaj, odobren je u nedelju u parlamentu, a potpisala ga je predsednica Zuzana Kaputova, preneo je Rojters.

Slovačka se priključila sve većem broju država koje traže vakcinacioni sertifikat ili negativan test za prisustvovanje ili ulazak u određene objekte, poput bioskopa, restorana i ostalih prostora u zatvorenom.

Protest je bio miran, ali je zatvorio saobraćaj u skoro celom gradu, međutim policija nije pokušala da rastera demonstrante, dodaje Rojters.

Do danas, u Slovačkoj je vakcinisano 35,7 odsto punoletnih građana, a prema podacima američkog univerziteta Džon Hopkins, Slovačka je jedna od zemalja sa najmanjom vakcinacionom stopom po glavi stanovnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa